fredag 4 september 2015

Lite sylttips

Nostradamus var en fransk astrolog, matematiker, läkare och filosof. Mest känd är han för sina profetior som aldrig har kunnat användas för att förutsäga någon händelse egentligen, men när saker hänt har man kunnat tolka profetiorna och påstå att det var detta Nostradamus förutsåg.
Vad han borde blivit mest känd för är sitt fina recept på sylt. 1555 skrev han tydligen en kokbok. Ett annat bra tips är en kärleksdryck. Här är receptet för den som vill prova, men läs varningen på slutet!


Alruna eller Mandragora

Plocka tre alruneäpplen, så snart du ser solen gå upp, och slå in dem i verbenalöv och roten av kungsljus, och lämna dem tills följande morgon. Ta sedan fyra gram magnetit och pulverisera det  i en marmormortel så fint som möjligt, tillsätt några stänk från alrunan. Ta sen blod från sju hansparvar, töm dem  vid den vänstra vingen,  37 gram ambra, 5 gram mysk, den bästa kanelstång som kan hittas, kryddnejlika och aloe, ta från armarna på en bläckfisk en sugkopp  från varje som är konserverade och beredda i honung, 10 gram muskotblomma, 3 hg kalmus (hallucinogen växt); 4 hg av roten Iris, 20 g av roten av Sydsmörblomma (giftig, ger kramper i ansiktet, men har kanske någon annan mer kärleksfull effekt också); fyll på med kretensiskt vin motsvarande dubbla vikten av det hela, samt 450 gram fint socker.
Blanda allt detta tillsammans och pulverisera den ordentligt i en marmormortel med en mortelstöt i trä. Koka  det sedan över eld tills det blir som sirap. Sila. Förvaras i guld eller silver-kärl.
Nostradamus tipsar om att det viktigaste är att om du ska använda den här kärleksdrycken, är att ha sex samma dag.
För den ökade produktionen av sperma stiger till hjärnan och orsakar annars galenskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar