lördag 10 februari 2018

Afternoon tea på hotell Eggers

I dag var Nelly och jag på afternoon tea på hotell Eggers som ligger på Drottningtorget och har gjort ett tag.
Här är en bild från 1890-talet:

Hotellet har en fantastiskt vacker inredning:

Och det var det som var behållningen av dagens besök.

Teet fick man hämta på en buffé och det var bra, för jag dricker ju så mycket te. Vattnet var lite för kallt, som det så ofta är, men med tanke på att det stod på en sån där gammal värmeplatta i en glaskanna var det ovanligt varmt. De är väl till för att hålla färdigt kaffe på en lagom temperatur.
Först fick vi ett trevåningsfat med snittar. Det vita brödet var lite för tjockt och lite för torrt. Gjorde de snittarna innan de gick hem igår? Den intetsägande fyllningen gick inte ända ut i kanten och brödkanterna var kvar. Även snittarna med mörkt bröd var lite torra. Vi fick varsin scones (det ska tydligen vara s på slutet i svenskan även när det är bara en) som var okej men lite grov. Till den lite standardmarmelad och lite färskost, men ingen grädde, vilket tycks vara standard i Sverige. Varför? Jag kan förstå att man inte får clotted cream, men vi gillar ju grädde i det här landet.
Sen fick vi ett litet fat, som inte precis gav något festligt intryck, med en kokostopp (lite torr), en citronmarängpaj (lite tjock, och därmed torr, pajdeg) och en petit choux (okej!)
Så, toppbetyg för miljön och bottenbetyg för det som serverades, eller jag ska väl inte säga bottenbetyg, det var ju ändå ätbart. Men tråkigt och inte prisvärt.
Sen var det ju trevligt ändå eftersom sällskapet var så trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar