lördag 23 juni 2018

Sjöflygplan och shopping


Ganska tidigt på morgonen tog vi oss ner till centrala Vancouver med mål att först hitta ett frukostställe. Vi promenerade längs hamnen. Jag gissar att både bostäderna och båtplatserna är dyra här, men det var ett par som hade kombinerat de två och det kanske blir billigare.
Ganska snart hittade vi ett holländskt frukostställe där man kunde få en pannkaka med jordgubbar, cream cheese och grädde på. Gott! 

 Sen var det dags för oss att ge oss ut på en flygtur igen. Den här gången i ett litet sjöflygplan. Det var väldigt kul. Man fick en fantastisk utsikt.


Här är området där vi bor:

Jag gillar kontrasten mellan downtown Vancouver och den gröna Stanley Park;

Här ser man Stanley Park och var vi promenerade första dagen (rödmarkerat):

På eftermiddagen skulle vi shoppa. Vi gick längs Robson street som tydligen ska vara en bra shoppinggata. Vi tyckte nog att det var sådär. Trångt, högljutt, inte så mycket vi ville shoppa egentligen, Men, det hör ju till!

På kvällen gick vi ut och åt. Vi hade egentligen andra planer, men på grund av parkeringsproblem (det är svårt med parkeringar som kräver att man använder en app när man inte har tillgång till dataanvändning på sin mobil) valde vi Peaceful restaurant: en kinakrog som vår värd rekommenderat. Maten var jättegod och servicen var utan krusiduller. Inga leenden, inga frågor om hur vi mådde idag, inget påpekande om att ris inte ingick när vi inte beställde det först. Sen när vi bad om ris fick vi frågan om vi ville ha en stor eller liten skål. Vi valde stor, vilket visade sig vara ris för typ 8 personer. Det var helt okej ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar