lördag 22 september 2018

I skybaren på Riverton hotell

Nelly och jag var på afternoon tea idag. Här har vi ju varit förut, men nu var det ändå lite nytt.
Sist vi var här var det dimmigt. Idag var det klart, även om vädret växlade mellan solsken och ösregn. De hade ny meny också:


Vi bytte ut anklevermoussen mot blåmögelost (lika många stavelser, så då är det ju ett bra substitut).

Jag hade läst menyn innan, så jag var beredd på ett lite matigare afternoon tea.
Allt var jättegott. Sconesen var väldigt goda i sig, goda smaker och bra konsistens. Så vi var nöjda med tillbehören utan grädde.
Snittarna var goda och sötsakerna också. Vi avslutade med Crème brulêen och det var en bra avslutning.
Kan absolut rekommenderas!
 Lägg märke till bröden som ser ut som små limpor!


Innan vi beställde fick vi en ask med alla tesorter i små burkar så att man kunde lukta på alla och välja.


Nelly valde ett vitt te och jag valde ett puer-te. Vad är då det? Så här skriver Wikipedia:







Pu'er eller pu'er-te (kinesiska: 普洱/普洱茶), ofta stavat pu-erh, är ett te inom den grupp av efterfermenterade teer som i Kina kallas svarta (inte att förväxlas med det långt vanligare te som på svenska brukar kallas svart). Det som skiljer pu'er, och andra svarta teer, från de gröna är att de tillåts fermentera efter torkningen, en process som sätter igång av sig själv i ett varmt och fuktigt klimat. Till skillnad från oxidation (vilket inom tenäringen traditionellt kallats fermentrering) är detta en mycket komplex historia som inkluderar både kemiska och biologiska processer. Beroende på i vilket klimat teet förvaras tar processen olika lång tid, men vanligen aldrig kortare än några år


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar