torsdag 15 augusti 2019

Bästa osttoasten enligt vetenskapen


Jag såg på ett avsnitt av "Inside the Factory" om ost där de pratade med en forskare om hur man gör den godaste ost-toasten. Det finns en vetenskapligt korrekt metod för det.
Man ska använda sig av färdigskivat, vitt bröd som man först rostar. Sen ska man bre smör på det. Det är viktigt att man brer på smör ända ut i kanten.
Sen ska man ha på 50 gram riven mellanlagrad cheddar. Jag hade ingen cheddar så det fick bli Herrgård. Och 50 gram kändes lite mycket så jag nöjde mig med 40 gram.
Sen ska mackorna in i ugnen som ska vara 130 grader. Avståndet till ugnselementet ska vara 18 centimeter.
Tid i ugnen är inte exakt angivet utan man får själv passa och ta ut dem när osten smält ordentligt.
Sen kan man piffa till det med ett stänk worcestershiresås. Om ni undrar hur man egentligen uttalar namnet på denna sås: Titta inte på den här videon! (Jo, men gör det ändå!)






Sen äter man mackan med en kopp te som fått dra ordentligt.
Hur var den då? Jo det blev gott, men inte SÅ mycket godare än en vanlig rostad macka med hyvlad ost på att det var värt besväret med alla extra steg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar