tisdag 17 augusti 2021

Bilrundtur 2021

 Förra veckan, måndag till fredag, var vi på en bilsemester i Sverige. Vi, i detta fallet, var jag och Sven och alla barnen utom Markus. Det ingick en glasrunda, men eftersom det inte var allt, kan det inte i sin helhet kallas för glasrunda. 


Vi började hemma och åkte genom Småland mot Kalmar för första natten. Efter en paddeltur i ösregn åkte vi vidare till Öland med ett kort stopp på Solliden och därefter vidare till Källa för andra natten. Nästa dag åkte vi till Byxelkrok och tog färjan över till Oskarshamn. Vi åkte vidare norrut mot Tyrislöt för tredje natten. Sen åkte vi mot Vadstena, via Ljungsbro (Cloetta) för fjärde natten och sen åkte vi hem igen via Vikingstad (farmor) och Omberg.


På glasrundan köpte jag ett udda glas, en pokal med guldkant, på Skruf, en röd skål med prickar på Transjö hytta och en liten solrosskål på Målerås glasbruk. På bilden ovan letar Nelly svamp på Transjö hytta. 

I Kalmar bodde vi på Kattrumpans pensionat. 

Det fanns en mysig innergård med en porlande fontän.


På kvällen gick vi, som alltid, till Ernestos restaurang. Det var kö och 2-3 sällskap framför oss. Isak och jag försökte få de andra att gå genom att prata högt om hur jobbigt och hopplöst det är att stå i kö. Sen kom Ernesto och lät oss gå före de andra eftersom han tydligen ville ha in ett lite större sällskap. Det kändes bra!

Jag tog:

Ravioli di asparagi verdi e ricotta: Fylld pasta med grönsparris och ricottaost, salviasås med färsk sauterad plommontomat.

Och glass till efterrätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar