onsdag 18 augusti 2021

Munkklostret

 Sista kvällen åt vi på finrestaurang i Vadstena: Restaurang Munkklostret. Där sitter man i munkarnas dormitorium i det som en gång var munkarnas avdelning i Heliga Birgittas kloster på 1300-talet. 

Här sitter Sven och kollar in sin öl. 

Han åt sen: Kalvfilé med saltbakad rotselleri, rödvinssky, salsa verde, basilikaemulsion, rostad morot, följt av kaffe med konjak och tryffel som faktiskt inte var en tryffel utan en chokladpralin.

Isak och Murni tog Fjällröding med musselsås, sjökorall, gravad citron, forellrom, sotad blomkål, potatispuré och delade på en tofuglass med sommarbär.


Nelly och jag inledde med varsin drink med mousserande vin. Hon tog sen tryffelrisotton med pumpa och grön sparris och en kaffe och pralin till efterrätt.

Jag åt Hängmörad biff med bakad spetskål, semitorkad tomat, persiljesallad, svartpepparemulsion och till efterrätt:
Jordgubbspannacotta med chokladcremeux, nötflarn



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar