måndag 8 augusti 2022

Fortsättning dag 2: Äventyr på havet

 Här är en gris i Höganäs:


På eftermiddagen tog vi en paddeltur längs med Kullabergs kust. Vi skulle ha utgått från Mölle, men enligt kajakuthyraren hade det blåst mycket där och han rekommenderade att utgå från Arild, på andra sidan av halvön, istället. Det var ganska vågigt där också. Det var lite för vågigt för min smak och kanske även för Sven som fick kämpa en hel del med att hålla kursen då kajaken inte hade roder.


Vi gick iland på en liten stenstrand omgiven av höga berg. Bilden under är en panoramabild med lite tokiga proportioner. Det är egentligen större berg och mindre strand och det man ser utplattat på bilden är i en halvcirkel.


Efter paddelturen åkte vi till Mölle med siktet inställt på en en pizza på Mölle krukmakeri. Det var för lång kö, så det fick bli et baguette i hamnen istället.


Mölle var ett oväntat tjusigt ställe med ett grand hotell, ett klassiskt badhotell byggt i början på 1900-talet.

Det är väl inte så svårt att gissa vilket av husen här som är Grand hôtel. Det finns uppenbart även många andra exklusiva hus i Mölle. Under 20-talet har inget hus sålts för under 4 miljoner och flera villor har gått för summor över 10 miljoner, upp till 25 miljoner. Jag undrar om dessa lyxvillor är sommarhus eller om de 600 bofasta i Mölle är svinrika?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar