tisdag 6 augusti 2024

En liten kyrka och en liten hamn

 Sen fortsatte vi till St Molaug Church. Med på resan hade vi förresten vår svenska reseledare Marie och Colin, en lokal guide. 

Colin berättade att hans dotter gifte sig i den här kyrkan. Då fick han leda sin dotter hela den stigen som delvis syns till höger i bild. Dottern hade köpt matchande gummistövlar till sin brudklänning!



Det är oklart när kyrkan byggdes, men någon gång före 1500-talet.
Kyrkan används fortfarande, men bara vid större högtider. Det finns inte el eller värme, så julmässan blir nog både kall och stämningsfull.

Kyrkan är omgiven av en stenmur som inte lämnar mycket plats. Det sägs att om man går två varv runt kyrkan och sen tillbringar natten inne i kyrkan blir man botad från sin galenskap. Vi gick bara ett varv runt och kände inte av någon effekt.  

Sen åkte vi en liten bit till Port of Ness som är en hamnstad eller by, knappt 1000 invånare. Vi hade fortfarande fint väder, vilket nog var extra trevligt för dem som badade. Vattnet ser ju inbjudande ut på bilden här, men tänk på att det är blåsigt, runt 15 grader och inte mer i vattnet...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar