torsdag 21 juni 2018

Dag 1: Akvariet och Stanley Park

Foto av ett foto från 1998
Första dagen åkte vi till Stanley Park där Vancouvers akvarium ligger. Från sin tidigare resa 1998 mindes Sven särskilt de vita belugavalarna. De hade också delfiner och annat. Dock inte narvalar eftersom de narvalar som infångats och placerats i akvarium har dött efter några månader. 1970 fångades 6 narvalar, men de fanns alltså bara på akvariet i något halvår innan de dog. Från förra året har Vancouvers kommun bestämt att det är förbjudet att ha valar, delfiner och späckhuggare i fångenskap. Man får inte ens ta hand om dom som är skadade och inte kan klara sig i det vilda. Kvar finns delfinen Helen som fanns där sen innan.
De har sjölejon och uttrar. Uttrarna var roligast att se på. De simmade runt och lekte med en väldig fart. Sen fick de mat och då flöt de på rygg och hade maten på magen. Så gulligt!
Om man vill se vad uttrarna har för sig just nu kan man titta HÄR!
Det fanns mycket fint att se i akvarierna också. De hade många olika sorters maneter och de är väldigt dekorativa. En sort ser ut som ett knäckt ägg. Den heter fried egg jellyfish, men jag tycker den ser rå ut! Här nedan syns en eremitkräfta som verkade vara en riktig linslus, intressanta sjöanemoner. En del av dem satt fast med sugkoppar på akvarieglaset. Under syns konstiga, snäckskalsliknande fiskar, det är en grå i bakgrunden också och sjöstjärnor.


Sen åkte vi upp till bortre änden och kanske högsta delen av Stanley Park, Prospect point, där vi åt lunch och tittade på utsikten.
Markus hade blivit van vid att vara fotografen under flygresan och fortsatte av bara farten nu också.
Han tog en bild på mig som jag tar med här eftersom det inte är varje dag jag ser någorlunda normal ut på bild.

Här ser jag ett flygplan som jag pekar på.
Och här pekar jag på kartan.
Lions gate bridge

 Efter det tog vi en promenad genom skogen för att komma ner till promenadvägen som går längs stranden hela vägen runt Stanley Park: Seawall.

Här är ett av alla de stora träden. Vi tyckte att träden var väldigt stora, men sen fick vi lära oss att man har avverkat skogen fram till 1880 och att träden som fanns innan dess var betydligt större än de som finns idag.


Här syns en del av Seawall. Stenen med trädet på heter Siwash Rock.

Det fanns en hel del Kanadagäss i Kanada

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar