måndag 25 juni 2018

Grouse mountain

I dag åkte vi till Grouse mountain. Det är en skidort som också har sommaraktiviteter. Den ligger precis vid Vancouver, men typ 1000 meter högre. Det märktes på temperaturen. Jag saknade vantar!
Först fick vi åka linbana upp till "aktivitetsområdet". Där uppe började vi med att se på en film om björnarna: Grinder och Coola. Båda är grizzlybjörnar som räddades av människor då de blivit föräldralösa. Planen var att ta hand om dem och släppa ut dem igen. På grund av att man inte hade något bra ställe att ha dem på först, och de därför fick för mycket människokontakt, ansågs det inte möjligt att släppa lös dem och därför bor de kvar på Grouse mountain. Sen gick vi och tittade på björnarna och lyssnade på en "ranger" (skogvaktare? Djurskötare?) som berättade om björnarna. Hon var väldigt informativ och underhållande.


Lite senare lyssnade vi på henne när hon pratade om den här tornugglan. Det var också intressant.
Sen var det dags för lumberjackshowen. Det var en imponerande uppvisning i skogshuggarskicklighet i form av en riktig buskisföreställning. Det är väl den typen av skämt som alla kan förstå! På slutet fick vi också se en galning som balanserade och stod på huvudet högt uppe i luften.

Vi åkte också skidliften ännu lite högre upp och tittade på utsikten därifrån.

Utsikt över Vancouver

Där sitter ett par amerikanska kråkor eller kanske korpar

Liften, Grouse mountain och Vancouver.

Det fanns lite snö kvar.


Klassisk barn-i-stubbe-bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar