torsdag 28 juni 2018

Niagarafallet!?

I dag vaknade vi till den här utsikten från vårt sovrumsfönster. Ganska okej!
Den här dagen kände vi för att skippa stress och storstad och ta det lugnt i naturen. Därför stressade vi inte på morgonen utan åt frukost i lugn och ro. Vi letade en stund efter brödrosten. Det visade sig vi inte hade upptäckt den för att den var så stor, lika stor som en normal micro, vi kanske ska kalla den brödrostugn?
Sen åkte vi till Goldstream Provincal Park för att ta en promenad och titta på fin natur. Det första vi kom fram till var Guldströmmen själv. Sven och Markus balanserade på stenar.

Så här på stubbar såg vi många träd som växte. Tydligen är det ett mer näringsrikt ställe att gro på så att de träden som slår rot där har större chans att växa och bli stora.


Vi hade sett på kartan att stället vi ville gå till låg på andra sidan stora vägen och det var ingen väg man ville gå över kan jag säga. Så bra då att vi hittade en tunnel man kunde använda. Det är väl inte direkt en gångtunnel utan en akvedukt, men jag tror att man kan gå där med gummistövlar även när vattenståndet är högt.

Bilden under har jag snott från nätet, för som ni kan se här bredvid var det lite torrare när vi var där.
Nu har vi nått vår destination: Niagarafallet! Jo, det är det faktiskt. Inte Niagarafallen de flesta tänker på utan ett annat vattenfall med samma namn. Detta är inte lika mäktigt, men det har nästan samma fallhöjd. Vi hade med oss lite fika och tog en paus vid fallet. Ett par tre andra grupper med folk var där samtidigt så det var ju inte precis någon trängsel.
Nedanför fallet finns en djup damm och och sen en lite grundare. Sen sipprade vattnet ut i Goldstream river och typ en meter bort var det torrt.
Här är Niagarafallet, alla 47,6 meter.
Sen gick vi till en gammal järnvägsbro i närheten. Det gick brant uppför ganska länge. Markus tyckte inte att dagen när vi tog det lugnt var så vilsam. Till slut var vi ändå framme vid bron.
Det går nästan inga tåg längre på Vancouverön, så det behövde vi inte oroa oss för. Bron var förstås stadig och bred eftersom den var gjord för tåg, så det var ju egentligen ingen fara att gå där. Det kändes ändå lite läskigt eftersom det var högt upp och en glipa mellan varje syll och inga staket eller så.

Fin utsikt, men långt ner till marken.På eftermiddagen åkte vi till Hatley Castle. De har visningar av slottet, men vi kom efter att sista visningen varit och det kanske var lika bra det. De har en fin trädgård också och den råkade vi planka in i. Vi hittade en bakdörr och bara hamnade där. De hade en fin rosenträdgård och en japansk trädgård bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar