onsdag 10 augusti 2022

Skåneresan dag fyra: med Ystad som bas

 Nu bor vi i centrala Ystad. Här:


Vi började dagen med frukost i vårt nya, trevliga kök. Sen åkte vi till stranden. Ja, för att promenera då. Och lika bra var det, för vattnet var svinkallt, inte alls som på västkusten.
Stranden i fråga var Sandhammaren som är en fin sandstrand och naturreservat.

En fantastisk strand. Här fanns solbadare, campare, hundpromenerare och joggare. Det fanns en parkeringsplats vars tillfartsväg kantades av skyltar för förbjudet att stanna och parkera. Jag förstår det, för när parkeringen är full så är stranden verkligen inte det. Stranden ligger på sydkustens ostligaste spets. Det varnas för starka underströmmar så man rekommenderas att gå ut och simma in. När man går får man också vara beredd på att plötsligt hamna i en grop då strömmarna flyttar om sanden. Utanför kusten ligger Sveriges största skeppskyrkogård. Det är tydligen alltid farligt att ta sig runt en sydlig udde.

 Sen åkte vi till Elna-Karin Helgesson, en keramiker i Kåseberga. Hon hade egentligen slutat med sommaröppet och reducerat sina öppettider, men vi fick komma dit ändå. Nu hjälpte inte det så mycket då det var väldigt utplockat.

Så, jag kunde inte köpa någon temugg.

Inte heller en burk med fint lock.

Inte heller en intressant ljusstake.

Inte heller en skål med roliga knoppar eller med spännande färg på insidan.

Så jag köpte den gula skålen nere till vänster. Jag hade inte valt det om urvalet var större, men är ändå nöjd med den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar