torsdag 13 juni 2024

Semester i London

Nu var det dags att åka till London igen! Nu åkte jag med Markus, Mia och Anna. Tidigt på torsdagsmorgonen träffades vi på Landvetter. 


 Mia fastnade som vanligt i säkerhetskontrollen (hon brukar göra det) och sen gick vi som vanligt på planet sist av alla (så blev det för mig och Nelly när vi flög sist). 

Den här gången flög vi till Gatwick och fick ta tåget till Victoria Station. Vi bodde på samma hotell som i mars (St Giles). Det är ganska lågbudget, vilket i London betyder att det är dyrt ändå, men det var nyrenoverat och därmed rent och det fanns fönster. 

Efter lite shopping (Mia köpte ett kalligrafiset och jag köpte Lego för det var märkligt nog billigare än i Sverige) och vila var det dags för afternoon tea.

Det intogs på The Londoner och levde inte riktigt upp till förväntningarna. Jag visste att det låg i ett hotell, men jag hade inte fattat att det var en bar som låg i själva lobbyn. Det gjorde att det var mycket aktivitet med folk som kom och gick från hotellet (hissarna ligger precis bakom Mia på bilden). Hotellrummen kostar från 7000 kronor natten så de som bodde där verkade ganska rika, det var mycket affärsmän som satt i baren och pratade högljutt. Vi kände oss ganska malplacerade och det kändes också som en udda miljö för afternoon tea rent allmänt. 

När vi kom var det ingen som märkte det och vi fick gå och säga till i receptionen. Sen fick vi vänta lite till innan vi blev placerade, så det kändes inte heller så välkomnande.

Måltiden var uppdelad i fyra delar som serverades en efter en. Inte heller det rätt tycker jag. 

Sen var det inget fel på det vi fick att äta.


1. Först fick vi en amuse-bouche. Om jag minns rätt var det basilikasorbet, gin&tonic-pärlor och något mer. Den var god och spännande.

2. Sen var det snittar, bland annat med rökt lax och krabba, kyckling och tryffelmajonnäs och terökt biff med krasse-och rädiskräm. Snittarna var goda, men inte så märkvärdiga som de låter.

3. Sen kom sconesen. De var naturella och med russin och serverades med clotted cream, lemon curd och jordgubbssylt. Sconesen var medelbra, jordgubbssylten var riktigt god.

4. Som avslutning fick man välja två bakelser ur deras bakelsebox. Jag valde passionsfrukts-frangipane med ricottamousse, koriandergelé och pocherad ananas och kokos-och limemousse med mango och hirsmjölskaka. De var jättegoda, men då var man ju redan ganska mätt och båda bakelserna var fullstora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar