söndag 28 augusti 2016

Girabäckens naturreservat och Chili Thai

Resorna till och från Linköping har förvandlats till standardmässiga rutinresor till spännande upptäcktsresor. Det är lätt att fortsätta med samma rutiner även när de kanske spelat ut sin roll. Vi har ofta tidigare stannat till vid någon hamburgerkedja: vilket var käckt när barnen var mindre, vid shoppingcentret A6: vilket är käckt om man vill shoppa något, Vid Gyllene Uttern: en fin miljö men med inköpt standardfika, vid Brahehus: fin miljö, men inte i restaurangen och mat som är som den tristaste sortens bambamat.
Den här gången stannade vi på Fiket i Gränna på uppvägen. Ja,fiket heter alltså Fiket. Vi åt en god räkmacka på deras balkong med utsikt över Vättern och fick livemusik på köpet.

På hemvägen stannade vi vid Girabäckens naturreservat för lite naturupplevelse. Att vara vid Vätterns strand kändes som att vara vid havet denna blåsiga dag.



Väldigt snart igen stannade vi vid Uppgränna Naturhus för en liten fika. Där kunde vi titta på bönderna som skördade och gjorde den moderna tidens höbalar: hö rullas ihop och slängs av traktor maskinen när rullen är färdig.



 Vid Ulricehamn stannade vi på en, som det verkade, ganska nyöppnad restaurang. En chansning som gick hem. Miljön var märkvärdigt trevlig till och med på uteserveringen, fast vi var i ett industriområde och maten var fräsch och god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar