I går var vi äntligen på afternoon tea på Tjolöholms slott. De brukar ha buffé, men den här gången hade de bordsservering istället. Vi fick tillräckligt att äta ändå, kan jag säga.
Det hela inleddes med ett glas alkoholfritt mousserande vin med gurka och mynta och en marinerad pilgrimsmussla.
Sen följde brittiska snittar och sandwiches:
Gurka och krasse
Varmrökt lax, räkor och krondill
Rostbiff och senap
Rödbeta och färskost
Teet fick man hämta i vackra, gamla kannor.
Sen blev det pajer och salta scones:
Salt pumpascones med lax och pepparrot
Salt scones med kalkon och picklad rödlök
Bacon- och cheddarpaj
Spenat- och getostpaj med valnötter
De salta sconesen var jättegoda, likaså ost- och baconpajen. Den sista smakade jag inte på på grund av en aversion för getost.
Och sen, efter allt detta, var det alltså dags för det söta:
Klassiska scones, Lemon Curd, Björnbärsmarmelad, Hallon- och citrusmarmelad, Färskost
Chokladtarte smaksatt med brynt smör och kolalingon
Äppelcrumble med vaniljssås
Pumpamuffins med apelsin
Chokladtryffel smaksatt med skogshallon
Gott, men saknade grädden. Varför vill folk ha färskost på sconesen? Sconesen var inte heller de de brukar ha på Tjolöholm. Dessa var mer sockerkakslika. Men detta är det enda jag har att anmärka på och den kritiken försvinner i allt annat som var så bra. Det var alltså ett toppafternoon tea även utan buffé. Vi föredrar ändå buffén där man blir lite friare i sina val. Vi tror att vi blev så mätta för att vi fick en "rätt" i taget och då hade svårt att planera vårt ätande.
Till sist en bild på familjen Dicksons vapen och några snygga lampknappar:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar